KÄNN EFTER MED HJÄRTAT - Grattis, ni planerar just nu livets kanske roligaste dag! Ni skall boka kyrka/lokal, präst/vigselförättare, förbereda bestmen och tärnor, skriva inbjudningskort, välja färgtema, tårta, blommor, prova klänningar, sätta menyn, bordsplacering... *phu!* Listan kan bli precis huuur lång som helst, och kanske snurrar tankarna mest runt just nu. Men andas! En sak i taget. Det kommer bli bra!


Och hur det än blir, stort eller litet, kyrkligt eller borgerligt, sol eller regn så vill ni ju såklart föreviga dagen där och då, och DÄR kommer fotografen, alltså kanske MOÍ in i bilden.

Fotografen är hen som är er närmast under under ganska lång tid av er bröllopsdag och det är viktigt att ni känner er helt trygga med honom/henne för att ni skall kunna slappna av och njuta 100% av er dag. Så känn efter noga och välj fotograf med hjärtat!


Blir det ni och jag som hänger på er dag? Då följer jag er oavsett utformning av dagen, stort eller litet, "Home or Away". Jag fångar de små detaljerna, de stora skratten och tillsammans gör vi bröllopsdagen och dess känslor möjliga att återupplevas om och om igen!

Det viktigaste är ett hjärtligt skratt, sen går resten av sig självt...

Ert bröllop handlar om er, er familj och nära vänner. Visa ert rätta jag. Släpp fram era finaste, roligaste och knasiga personligheter. Gör det som gör er lyckliga.

Skratta högt. Kyss länge. Kramas hårt.

Varför anlita en bröllopsfotograf?


Det finns såklart tusen anledningar! Bröllopsdagen är kanske den dag som man lägger ner mest planering på under en livstid! Både tid och energi går till planering. När dagen väl är här går den så fort. Den kommer också upplevas av er genom ett lätt nervöst glädjerus. Härligt såklart men också lätt att missa en del detaljer. En bröllopsfotograf fångar detaljerna vid förberedelserna och råder er hur porträtten blir som finast i såväl skarpt solljus som i duggregn. Små detaljer som ni annars missat, kanske en tårögda moster och kusinens bus bakom bröllopstårtan, fångar vi på bild för er att uppleva i efterhand.

Fotografen är också med som stöd under dagen och kan hjälpa till med lite av det mesta, bära grejer, lugna ner, muntra upp, visa vägen etc.


Bilderna som levereras av en bröllopsfotograf är också i kvalitet för att ta fram förstoringar och album. Bilder som berättar er personliga bröllopssaga för er och efterkommande generationer. Bilderna ÄR ju det som efter bröllopet finns kvar, år efter år! Ni kommer älska att titta på dessa bilder! 

Tidigare brudpar
Tack för underbara bilder! Vi är så glada att vi valde dig, inte bara för bilderna, utan för att du är en underbar person som sprider värme och kärlek!
— Annica & Axel
Tack så jättemycket för en så härlig provfotografering. Jag kan säga att hela familjen är noll oroliga inför bröllopsfotograferingen nu. Så himla fint att du erbjuder provfotografering. Gör jättemycket, kände vi i alla fall

Så roligt att kolla igenom bilderna nu och kul att spara som minne. Fick oss några goda skratt både på plats och nu i efterhand.

Älskar din redigeringsstil med de varma tonerna.
— Mia & Graham
Jag och min fru gifte oss i Augusti 2020 och Trollhammna Foto lyckades fånga vår dag på ett alldeles magiskt sätt! Hela processen med inledningsmöte, provfotografering & den riktiga fotograferingen har varit väldigt professionell och smidig tillsammans med Johanna! Rekommenderas starkt!
— Karin & David

Elin & Martin, Ronnums Herrgård

Bröllopsdagen


Beroende på valt fotopaket ser såklart vår dag tillsammans lite olika ut. Här är lite kort om en bröllopsdags olika moment. som kanske kan vara till hjälp när ni planerar fotopaket.


Förberedelser. När hår och make up fixas, skorna provgås, smycken, när blommorna packas upp och klänningen dras på med hjälp av tärnorna.

Whiskeyn med bestman på hotellrummet och lyckodunkarna i ryggen. När flugan rättas till en sista gång och manschettknapparna knäpps. Dessa bilder är FANTASTISKA och fångas sällan av annan än just en bröllopsfotograf och de ger helt klart ett bröllopsalbum extra guldkant!


Porträttfotografering. Kanske startar vi med en first look, när ni ses första gången efter förberedelser på var sitt håll. Här går vi åt sidan, tar ett glas bubbel och fotar porträtten på de platser vi planerat. Ni får tid att andas och prata inemellan. Vi fotar så varierat vi kan och hinner. Mitt råd här är att planera lite extra tid på porträttfotograferingen för att det inte skall kännas stressigt. Det är dessa bilder som är de som visas upp mest och oftast hängs upp på väggen och skickas ut på tackkort till släkt och vänner så de förtjänar extra tid och kärlek. 


Vigsel, gratulationer och mingel. Jag säger bara: Gå långsamt, Säg Ja och kyss länge! Gör en liten crazy dans på vägen ut ur kyrkan och tjoa högt på kyrktrappan!


Gruppbilder. Efter gratulationer och lite mingel är det lämpligt att samla alla för en gruppbild. Vid större tillställningar är det tacksamt om någon i förhand får i uppgift att gruppera de olika konstellationerna som önskas. Vi planerar tillsammans innan var dessa lämpligen tas beroende på plats och ljus, vid kyrka eller festlokal.

Vid längre mingel kan tid ges även för gäster att få en porträttbild tagen tillsammans med respektive, syster, kusiner.


Middag/fest. Här är det full fokus på mat, prat och tal, vilket man såklart vill föreviga. Gästerna sitter på plats i flera timmar under kvällen, och ingen är superförtjust i att ha en fotograf som fotar när man tuggar och äter, så här fotar jag i lite mindre utsträckning och lägger fokus på talare och detaljer, men även översiktsbilder från den smyckade festlokalen, dukning och meny etc. Vid heldagsbröllop försöker jag ta en paus i början av middagen.

Är vi en Perfect Match?

Välj fotograf med hjärtat

De flesta skulle nog beskriva mig som en lugn, trygg och rolig person att hänga med. Jag vill ta mig an varje uppdrag med ett öppet sinne och jag vill att alla i rummet skall känna sig sedda och småpratar gärna med alla bröllopsgäster.

Ett gott skratt anser jag vara viktigaste ingrediensen till naturliga och personliga bilder. Håller ni med om det så kommer vi garanterat komma bra överens. Lättaste sättet att ta reda på det är över en kaffe och go fika :)

Åh, men hur går det till med bokning...


FIKA! Ja, som sagt allt börjar över en fika och ett kostnadsfritt möte, bor ni långt bort blir det online-fika :) Vi pratar lite allmänt om allt möjligt och presenterar oss lite kort för att "få ett ansikte" på varann och ni får möjlighet att berätta lite om era bröllopsplaner och förväntningar. Ni behöver inte planera någonting inför det här mötet och ni förbinder er heller inte till något. Mötet är för att se att både ni och jag känner att vi "passar ihop" innan ni bestämmer och bokar något. Det är en trygghet för både er och mig då vi kommer jobba nära varann under er dag och ni vill ju att det skall kännas rätt i maggropen om ni förstår vad jag menar :)


När ni därefter bestämmer er för att boka, så skriver vi ett kontrakt vilket ni och jag signerar online. 50% av valt paketpris faktureras som bokningsavgift och när denna är betald är ert datum säkrat och bokat. Yeay! Resterande belopp betalas två veckor före bröllopsdatum. 


Tiden mellan bokning och bröllop varierar från ett par månader till över ett år, och jag har inga planerade möten med er där emellan, men jag finns såklart alltid tillgänglig för frågor och bollar gärna idéer längs vägen. Det är trevligt att hålla lite kontakt så uppdatera mig gärna med bilder på bokad lokal, inbjudnings- och placeringskort, brudklänning och val av blommor. Det är bara roligt om ni vill dela med er!


Ca fyra veckor före bröllopet har vi ett nytt möte med en provfotografering och går igenom detaljer; körschema och fotoplatser etc. Såklart även fika igen om ni vill! Provfotograferingen gör vi om möjligt på den plats vi gör porträttfotograferingen på själva bröllopsdagen. Det är en liten uppvärmning inför den riktiga porträttfotograferingen för att ni skall känna er lite varma i kläderna. Bilderna från provfotograferingen (ca 10-20 bilder) får ni inom en vecka i ett digitalt galleri för fri nedladdning. 


3-4 dagar före bröllopet stämmer vi av en sista gång och bestämmer tid och mötesplats. Vid de större paketen mailas även ut ett formulär för er att fylla i lite hålltider för dagen och annat smått och gott för att jag skall ha koll på dagens körschema. Sen kör vi!

KIND WORDS

01 / 03

— 
Maj 2023

Tusen tack för alla fina bilder!
Det var verkligen fantastiskt att ha dig med under vår dag, vi är så nöjda!!
/Kevin & Elvira

Vanliga frågor

Hur får vi bilderna?

Bilderna från bröllopet levereras färdigredigerade i ett digitalt galleri 4-8 veckor efter bröllopet. Därifrån kan ni ladda ner hela galleriet och även fritt dela bilderna med nära och kära. Ett smakprov skickas dock redan efter ett par dagar efter bröllopet.

Hur många bilder får vi?

I varje paket ingår ca 50 bilder per timma.

Kan man köpa fotoprodukter av dig?

Absolut! Ett vackert bröllopsalbum ingår redan i alla mina bröllopspaket (fr.o.m. 2022), och såklart finns det möjlighet att köpa till önskade antal förstoringar och fler produkter direkt i ert galleri.

Vad gör vi vid regn?

Regn är underskattat. Vid duggregn kan ljuset vara underbart för fotografering. Ett paraply och ett par träd kan räcka som skydd och bilderna blir magiska. Skulle det vara riktigt blött och blåsigt ser vi oss om efter en möjlighet till ljusa inomhuslokaler.

Ingår resa/logi i priset?

I priset ingår resa inom en 15 mils radie (räknat från Trollhättan). Där utöver tillkommer milersättning (30 kr/mil) och ev. logi enligt överenskommen offert.

Vad händer om du som fotograf blir sjuk?

Peppar, peppar har det aldrig hänt, men skulle situationen uppstå så har jag ett brett kontaktnät med fotografer över hela sverige att vända mig till för att hitta en ersättare.

Bröllopstips:


Unplugged wedding


Låt fotografen göra jobbet vid en vigsel i kyrkan och meddela gästerna att de istället ges tillfälle att fota efter vigseln. Fördelen är att ni får bilder utan telefoner framför gästernas ansikten och de kan slappna av och njuta av vigseln på riktigt istället för genom en mobiltelefon.

Bröllopstips:


Hjälp med gruppbilderna


När det är dags för gruppbilder är det till stor hjälp att ha en toastmaster eller annan som fått uppgiften att samla och gruppera gästerna så att fotografen slipper överrösta alla och verka skrikig.

Bröllopstips:


en plan B


Jo, det är sant! Det kan bli regn och då är det bra att redan vid val av vigselplats och festlokal tänka till vad omgivningen ger för alternativ till fotoplatser vid ihållande regn. Finns där ett lusthus, garageport, lada eller annan ljus plats med tak som ni kan ta skydd under vid eventuellt ruskväder.

Bröllopstips:


Porträtt


Ett tips för att slippa stress på er dag är att planera lite extra tid för porträtten. Jag rekommenderar även att försöka få porträttfotograferingen helt för er själva, utan att familj och vänner står och tittar på. Allt för att ni skall kunna slappna av och få lite tid för er själva. Gruppbilder i olika konstellationer tar vi efter vigsel.

Boka bröllopspaket

Ja vi vill gärna boka dig för vårt bröllop!


YEAY, nu blir jag glad! Så himla roligt!


Snälla fyll i formuläret nedan för att se om ert datum är ledigt så återkopplar jag så snart jag bara kan med svar och förslag på datum för ett första möte.

(Bra att veta är att ni varken bokar eller förbinder er inte till någonting före kontrakt är signerat och bokningsfaktura betald)

Beskriv lite kort hur ni träffades, hur länge ni varit ett par, tankar kring bröllopet och kanske något annat personligt ni önskar dela...

Trollhammna Foto har åtagit sig att skydda och respektera din integritet enligt GDPR och kommer endast att använda din personliga information för att administrera ditt konto och för att tillhandahålla de produkter och tjänster du efterfrågat. Då och då vill vi kontakta dig angående våra produkter och tjänster, samt annat innehåll som kan vara av intresse för dig. Markera nedan att du tagit del av denna information och samtycker till att vi kontaktar dig för detta ändamål:

Sammarbetspartners