fotograf Johanna Bryngelsson Brusing

Lär känna mig lite mer

Jag driver sedan september 2019 Trollhammna Foto.

Mitt fotointresse startade i naturfoto under långa promenader med mobilen och utvecklades sem till porträttbilder i olika form. Idag har jag landat i att det är bröllop, gravidfoto och porträtt jag vill jobba med mest.

Mitt främsta mål som fotograf är att du som kund och modell skall ha en avslappnad och rolig fotoupplevelse. Ett gott skratt är bästa faceliften och förutsättningen för naturligt fina bilder.

01 / 15

Trollhammna, vem är hon och var kommer hon ifrån...

Trollhammna, d.v.s. jag, Johanna Bryngelsson Brusing, bor och trivs i lägenhet i centrala Trollhättan. Lyckligt gift och bonusmamma till två vuxna, redan utflugna tjejer. Jag föddes någon gång på 70-talet och växte upp med min familj längs älvkanten söder om Trollhättan. Jag var snäll, blyg och tystlåten och en gång rensade jag lingon med min morfar - det minns jag tack vare bilder (om ni förstår vad jag menar...) 


Tre år, 1997 - 2000, bodde jag i New York. Jag var kortklippt och snackade flytande amerikanska helt utan brytning. Det var coolt! Jag var barnflicka och servitris. Jag hade ansvar för Liam Neesons fan-mail inför premiären av "Star Wars, Episode One" och jag bodde granne med Bill och Hillary Clinton. Det var också i New York jag fick smeknamnet "Hammna", då amerikanska vänner hade svårt att uttala mitt namn. 

Dessa tre åren formade mycket av den person jag är idag!

Så! Hammna tillbaka i Trollhättan resulterade då många år senare i 'Trollhammna'. En lite mer livserfaren, glad och skrattig person. Inte längre så försynt, men det blyga skiner igenom ibland. Jag tycker det är trevligt att le emot okända o säga Hej och har svårt för personer som sätter sig själv högre än andra.


Det är rofyllt att bara planlöst strosa omkring tycker jag, i en stadspark eller så. När jag är trött kan jag skratta hejdlöst helt utan anledning och allt som oftast är jag uppe mitt i natten och äter russin ur skafferiet. Dagtid äter jag dock gärna japanskt eller vietnamesiskt - älskar allt med ingefära o soya. Mums! Smågodis tyvärr också en plats på min lista för "la dolce vita".


Vandring, cykling och annan form av träning är också en del av livet, ibland mer, ibland mindre. Till och med styrketräning har jag tagit till mig för att bl.a. orka bära fotoutrustning vid heldagsbröllop ;)

Som fotograf...

De flesta skulle nog beskriva mig som en mjuk och ganska rolig person att hänga med, så även som fotograf. Jag vill ta mig an varje uppdrag med ett öppet sinne och jag vill att alla i min närhet skall känna sig sedda och avslappnade. Jag har lätt för att berätta om mig själv, om livet och 'ditten och datten'.


Jag traskar runt i höga gräset och kryper i gruset för rätt bildvinkel och bryter ut i gapskratt då och då. Skrattar ni inte med mig så är det fritt fram att skratta åt mig.

Jag är en okomplicerad och opretantiös person som kommer få er att slappna av framför kameran.

Att du skall känna dig bekväm tycker jag är viktigare än att håret eller klänningen faller helt perfekt. Ett avslappnat ansikte är receptet på fina och naturliga bilder om du frågar mig - och ett leende är världens bästa facelift!


Så om ni som jag tycker att ett gott skratt och mycket humor är det viktigare än att klänningen ligger helt perfekt på bröllopsdagen då är vi absolut en perfect match!

fina ord

"Gulliga, snälla, duktiga Johanna! ❤️ Vi kommer som vi redan sagt rekommendera dig varmt till alla vi känner!"

Varmaste kramar, Cicci & Thomas

— 
Cicci & Thomas